متافیزیک از نگاه فیزیک
مترجم:
شهریار تقی شهرستانی
امتیاز دهید
نویسندگان: فرد آلن ولف - باب توبن
زمان ها و جهان های موازی
فضا، زمان، ماوراء
این کتاب حاوی گرافیک و طراحی های متعدد و ساده است که به فهم مطالب کمک فراوانی می نماید. به کمک آن سعی شده است مفاهیم کتاب به صورت قابل درک برای طیف وسیعی از خواننده ها در آید.
زمان ها و جهان های موازی
فضا، زمان، ماوراء
این کتاب حاوی گرافیک و طراحی های متعدد و ساده است که به فهم مطالب کمک فراوانی می نماید. به کمک آن سعی شده است مفاهیم کتاب به صورت قابل درک برای طیف وسیعی از خواننده ها در آید.
دیدگاههای کتاب الکترونیکی متافیزیک از نگاه فیزیک
چون بنده این کتاب را خوندم و از بعضی زوایا جالب بود، گفتم چند سطری بنویسم. ضمنا برای تهیه این کتاب باریک و کم حجم اما عمیق میتونید به اکثر کتابفروشی های معتبر رجوع کنید.
در وهله اول باید از ترجمه بسیار خوب این کتاب قدردانی کنم. چون بنده نسخه اصلی را مطالعه کرده بودم، اما در ترجمه به نکات جالب بیشتری رسیدم. سلیس، امانتدار و تقریبا منطبق بر زبان علمی-فلسفی که ارزش این کار را متمایز می کند.
همانطور که از اسم کتاب مشخص است، هدف از آن توجیه مباحث متافیزیک با قوانین فیزیکی است که اخیرا مورد توجه دانشمندان زیادی قرار گرفته و مطالب زیادی در این مورد منتشر شده که در انتها یکی از زیباترین کتابهای جدید را معرفی می کنم.
با پیشرفت هایی که در حوزه فیزیک نظری و آزمایشگاهی شده، به خصوص با توجه به دو حوزه نسبیت و کوانتوم، زمینه توجیه و تفسیر برخی از مطالب غیر علمی فراهم شده است. در واقع علت اصلی ماجرا در بیش از اندازه فلسفی بودن زیربنای مکانیک کوانتومی و نسبیتی نهفته است. یافته های علمی مرز میان تصورات و حقایق رو باریک کردن و زمینه را برای نو اندیشی و بازآفرینی مفاهیم فراهم کردن.
در این کتاب از مجموعه ای از نظریه های فیزیکی که در انتهای کتاب به طور مختصر توضیح داده شدن استفاده شده و با برداشت های متمایزی پایه های تفسیر متافیزیک را فراهم آوردن. اکثر این نظریه های فیزیکی از طریق پذیرش دو اصل نسبیت و مکانیک کوانتومی بدست میان و بسیاری از آنها حتی در آزمایشگاهها مورد تایید تجربی قرار گرفتن.
مفاهیمی مثل فراآگاهی، پیوستار زمانی و مکانی، مخروط های آگاهی و نوری، درهم تنیدگی و تفکر با هم تلفیق شدن تا نظریه منسجمی از متافیزیک تصویر بشه. البته اونچه که نقش کلیدی در همه توضیحات کلامی جهت ارتباط این مفاهیم را ایجاد میکنه پذیرش موضوعی نظری تحت عنوان کف کوانتومی است.
نقاشی های بسیار ساده اما عمیق این کتاب نقش بسیار کلیدی در تصویر تمام مطالب کتاب در ذهن دارند. در واقع نویسندگان از بدوی ترین شکل انتقال مفاهیم استفاده کردن تا ذهن خواننده را بدون درگیر کردن به جزییات و تنها با طرح واره های موضوعی به اصل مطلب برسونن. بنابراین اگر شما کتاب را بدون رجوع به متن اون هم مطالعه کنید، در بسیاری از موارد وادار به دگر اندیشی خواهید شد.
در مجموع به عنوان کتابی که انسان را وادار به دگراندیشی و بازاندیشی در بسیاری از مفاهیم کلیدی میکنه، اهمیت بسیار بالایی داره. اما ایراداتی هم بر برخی از موضوعات مطرح شده وارد هست که به طور مثال:
تعمیم قوانین حاکم بر ریز-ماده ها به جهان ماکروسکوپیک و غیر کوانتومی از این نمونه هست. آیا اصولا چون اجزای یک سازواره از قوانینی خاص پیروی میکنند این مجوز ایجاد می شود که همان قوانین را برای خود سازه استفاده کنیم؟
مساله بعدی قطعیت آماری برخی از قوانین استفاده شده است. در واقع قانونی که به لحاظ آماری صادق باشد، در صورت کلی ممکن است صادق نباشد. بسیاری از قوانین مکانیک کوانتوم صحت آماری دارند، آیا قوانین استخراج شده از این درستی آماری در حد همان آمار نباید پذیرفته شود؟ و آیا اصولا متافیزیک فصل مشترکی با مفاهیم آماری دارد؟
موضوع های دیگری هم در این رابطه می شود مطرح کرد که در این مجال نمی گنجد.
اما توصیه من:
حتما این کتاب را تهیه و چندین بار مطالعه کنید. دفعه آخر آن را با نگاه "من این گفته را قبول ندارم" بخوانید. در این صورت بیشتر لذت می برید. کتاب های معرفی شده در انتهای این کتاب هم بسیار جالب و خواندنی هستند.
توصیه من این است که کتاب :
Why Science Does Not Disprove God: Amir D. Aczel
را حتما مطالعه کنید. بسیار خواندنی است.
شاد باشید.
شهروز جانباز-20/3/1393
اين ديدگاه به علت نگارش فينگليش حذف گرديد
[edit=wizared]1392/03/26[/edit]
[edit=tankamanee]1392/01/09[/edit]